Home » Prijzen & Voorwaarden

Prijzen & Voorwaarden

Prijzen & Voorwaarden

Wij hanteren duidelijke en eerlijke prijzen voor de verhuur van onze campers. De minimale huurperiode van een camper in het laag- en voorseizoen (september t/m juni) is 2 nachten en in het hoogseizoen (juli & augustus) 6 aaneengesloten nachten. De verhuurweken in het hoogseizoen gaan in op een middag tussen 15.00-17.00 uur en eindigt op ochtend om 11:00 uur. Kom je er niet uit met de reserveringstool of de huurperiode? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

september t/m april

Vanaf €104,- per dag

Gedurende het laagseizoen (september t/m april) huur je de Grand California voor €693,- per week. Wil je langer rondreizen in één van onze campers? Dat kan natuurlijk ook!

mei & juni

Vanaf €125,- per dag

In mei en juni huur je de Grand California voor €840,- per week. Ben jij al klaar om er in het voorjaar op uit te gaan in een van onze luxe campers? Neem dan contact met ons op!

juli & augustus

Vanaf €155,- per dag

Gedurende het hoogseizoen (juli & augustus) huur je de Grand California voor €1050,- per week. In het hoogseizoen is de minimale huurperiode 12 aaneengesloten nachten.

Huurvoorwaarden

Tarieven
De vermelde prijzen zijn inclusief BTW, WA en casco verzekering en Europese pechhulp. De prijzen zijn exclusief brandstof. De kosten die direct verband houden met het gebruik van de kampeerwagen tijdens de huurperiode, zoals boetes en tol, komen voor rekening van huurder.

Verhuurder
Vrije Vogel Campers, handelend onder de naam Kobo Exploitatie B.V., gevestigd te Wormerveer, hierna te noemen ‘de verhuurder’.

Bestuurder en identificatie
De aangewezen bestuurder van de huurcamper dient minimaal 24 jaar te zijn. Deze dient een rijbewijs te bezitten dat minimaal 3 jaar in zijn/haar bezit is. Alleen de in de huurovereenkomst aangewezen persoon is gerechtigd de huurcamper te besturen.

Huurder gaat akkoord met het feit dat de gegevens van het rijbewijs en paspoort/identiteitsbewijs gebruikt worden voor verificatie en dat een kopie daarvan aan de verzekeringsmaatschappij overlegd kan worden. Dit betekent dus dat de huurder twee identiteitsbewijzen mee moet nemen, een rijbewijs én een paspoort of id-kaart.

Indien gewenst kan een extra bestuurder worden toegevoegd aan de verhuurovereenkomst onder dezelfde voorwaarden als eerder genoemd.

Huurperiode
De minimale huurperiode van een camper in het hoogseizoen is twee aaneengesloten weken, deze gaat in op een middag tussen 15.00-17.00 uur en eindigt op een ochtend 11:00 uur. Bij overschrijding van de huurperiode zonder overleg en schriftelijke bevestiging (per email) met een hele of gedeelte van een dag, wordt één daghuur (1/7e deel van de weekhuur) overschrijding berekend. Daarnaast wordt er een extra vergoeding van €400,00 aan de huurder in rekening gebracht. Deze bedragen worden verrekend met de borgsom.

Vrije kilometers
Het aantal vrije kilometers bedraagt 2000 per week. Bij meer kilometers gelden toeslagen van € 0,25/km voor de California. Indien u drie weken of langer huurt, geldt er geen vrije kilometerbeperking.

Huisdieren
Het is eventueel in overleg mogelijk om huisdieren mee te nemen. Neem hiervoor contact met ons op.

Roken
Het is niet toegestaan om in de camper te roken.

Wintersport
Het is de huurder niet toegestaan om zich met de huurauto te begeven in wintersportgebieden, alsmede te gebruiken voor wintersport doeleinden.

Reservering en de betalingswijze
Een reserveringsaanvraag kan uitsluitend worden gedaan door het reserveringsformulier volledig en naar waarheid in te vullen, deze te
ondertekenen en aan de verhuurder te overleggen. 

Bij reservering vanuit Nederland dient €350,- te worden aanbetaald. Bij reservering vanuit het buitenland dient 50% van de totale huursom te worden aanbetaald. Het restant van de huurkosten (inclusief de borgsom) dient 2 weken voor aanvang van de huurperiode te worden voldaan. Betaling kan geschieden per bankoverschrijving of pinbetaling.

Wij stellen het op prijs om de huurder(s) te ontmoeten voorafgaand aan de huurperiode. Er kan altijd een vrijblijvende afspraak gemaakt worden om een camper te komen bekijken.

Borgsom
Voor de huurcamper geldt een borgsom van €1000,-. De borgsom dient voor vertrek te worden voldaan. Deze borgsom krijgt de huurder aan het eind van de huurperiode terug, wanneer deze schoon en zonder schade wordt ingeleverd. De borgsom wordt uiterlijk 14 dagen na inlevering van de camper overgemaakt naar de bankrekening van de huurder.

Verzekering, schades en eigen risico
De huurcamper is casco verzekerd. De verzekeringskosten zijn bij de huurprijs inbegrepen. Het eigen risico bij schade bedraagt €1000,- per gebeurtenis. Schades of ontvreemding dienen zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen 24 uur bij de verhuurder te worden gemeld.

Eventuele reparaties worden pas na toestemming van de verhuurder verricht. Aan het einde van de huurperiode wordt de huurcamper door de verhuurder geïnspecteerd. Eventuele schade, ontbrekende onderdelen en brandstof worden verrekend met de borgsom.

Ophalen van de huurcamper
Bij het in ontvangst nemen van de huurcamper krijgt de huurder een uitgebreide uitleg over de diverse onderdelen van de huurcamper. De camper kan gehaald worden tussen 15:00 uur en 17:00 uur. De eigen auto kan naar wens bij Vrije Vogel Campers worden gestald tijdens de huurperiode.

Inleveren van de huurcamper
Het interieur van de huurcamper en de cassette van het toilet dienen bij inlevering (uiterlijk 11:00 uur) gereinigd te zijn, en de vuilwatertank geleegd. Het is niet mogelijk om de camper bij het kantoor van Vrije Vogel Campers te reinigen. Tevens moet de camper met een volle brandstoftank worden ingeleverd. Mocht dit niet of onvoldoende het geval blijken te zijn, dan is de verhuurder gerechtigd om schoonmaak- en/ of brandstof kosten aan de huurder in rekening te brengen en deze te verrekenen met de borgsom.

Reisdocumenten
De huurder krijgt naast de normale bescheiden, zoals kentekenbewijs en groene kaart, een uitgebreid instructieboekje van de camper.

Annulering
Bij annulering is de huurder verschuldigd:

  • annulering 6 maanden of langer voor aanvang van de huurperiode is gratis;
  • tot 10 weken voor aanvang van de huurperiode: 25% van de huursom;
  • tot 6 weken voor aanvang van de huurperiode: 50% van de huursom;
  • van 6 weken voor aanvang tot aanvang van de huurperiode: 90% van de huursom;
  • vanaf de aanvangsdatum van de huurperiode: 100% van de huursom.